U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Verhuren

Wenst u uw eigendom te verhuren? Laat u bijstaan door de vastgoedmakelaars van Immo-Place. Zij zorgen voor de ideale huurder van uw woonst! Als matchmaker van de regio beschikken wij over een uitgebreide database van geïnteresseerde potentiële huurders.
Huurders worden bij Immo-Place gescreend, alsook kunnen wij het beheer in handen nemen en helpen wij u met de wettelijke verplichtingen,…
U verhuurt dus zonder zorgen wij doen de rest!
 
U wilt uw eigendom verhuren? Immo-Place is de enige juiste parter voor u!

Woning verhuren

 1. Geef uw woning de meeste kans tot verhuur via Immo-Place!
Om zo snel mogelijk uw woning te verhuren maken we gebruik van verschillende kanalen om potentiële huurder te bereiken: Aan de hand van een huurdersfiche, bekijken we de geschiktheid van een mogelijke huurder voordat we deze aan u voorstellen.
 
 1. Wie doet de plaatsbezoeken?
De bezichtigingen worden steeds met plezier gedaan door een vastgoedmakelaar van Immo-Place.Zo bent u steeds zeker dat er iemand met ervaring, dossierkennis ter plaatse is om uw potentiële huurders rond te leiden en de nodige toelichting te geven.Alweer een hoofdzorg minder toch?
 
 1. Het energieprestatiecertificaat (EPC)
Voor de verhuur van een onroerend goed is het verplicht om een EPC certificaat te kunnen voor te leggen.De vastgoedmakelaars van IMMO-Place zorgen voor dit EPC-verslag zodat u gerust verder kan…
 
 1. De Rookmelder
Voor de brandveiligheid van de te verhuren woonst is het verplicht om een te verhuren woning uit te rusten van voldoende rookmelders.Ook dit kijken wij graag voor u na!
 
 1.  Opmaak van het verhuurcontract
Zodra de geschikte huurder gevonden is dient het huurcontract opgemaakt te worden.  De juridische afdeling van Immo-Place staat ervoor in dat dit contract tot in de puntjes in orde is!  Ook zorgen zij voor de verplichte registratie van het huurcontract en stellen wij een gedetailleerde plaatsbeschrijving op, zodat u als verhuurder volledig beschermt bent tegen eventuele huurschade.  Deze plaatsbeschrijving wordt samen met het huurcontract mee geregistreerd.
 1. Aanstippunten voor ondertekening van het huurcontract
  • De ondertekende plaatsbeschrijving
  • Betaling van de huurwaarborg, eerste maandhuur en het deel voor de opmaak van de plaatsbeschrijving
  • Bewijs van de permanente betalingsopdracht
  • Attest van de aangegane huurdersaansprakelijkheidsverzekering
 
 1. Ben ik zeker van de huurinkomsten?
De huurwaarborg wordt geblokkeerd via Korfine, en de betaling van de huurgelden dient te gebeuren via domiciliering naar uw bankrekening.
 
 1. Wat bij het einde van de verhuur?
Geen zorgen wij staan u met plezier en de nodige expertise bij!In eerste fase zorgen wij ervoor dat alle nodige documenten worden opgemaakt.Verder zorgen wij ook voor de huuruittrede, vrijgeven van de borg, sleuteloverdracht, meterstanden,…Dit zit allemaal inbegrepen in onze service!
 
Neem contact met ons op voor het verhuren van uw huis!
Voor het verhuren van uw woning bent u bij IMMO-Place bij het juiste adres! Contacteer (link contact pagina) ons voor meer informatie over het verhuren van uw woning.  Verhuren is voor ons een plezier geen last!
 
 

Waarom Verhuren van vastgoed?

Het is de meest populaire investeringsmethode in vastgoed: een woonst kopen om dit vervolgens te verhuren.  Deze investeringsmethode heeft verschillende voordelen

Voordelen

 1. Extra inkomsten:
Wanneer u een extra woonst verhuurt krijgt u hiervan huurgeld.  Dit zijn dus extra inkomsten die de investering mee afbetalen (lopende lening,…) of kunnen dienen als extra spaarcenten.
 
 1. Stijgende waarde:
Er is een stijgende vraag naar woningen en appartementen om te huren.  Het lijkt erop dat deze trend zich in de toekomst zal verder zetten.  Dit door enerzijds het aantal inwoners en anderzijds door de sociologische evolutie.  Zo zijn er meer en meer singles en éénoudergezinnen die het financieel moeilijk hebben om een woonst te kopen en ervoor opteren om te huren.
 
 1. Lage Rentevoet
Aangezien de rentevoet bij de bank momenteel laag is maakt dit het extra interessant om een lening aan te gaan voor het verhuren van een onroerend goed waarbij u een veel hoger rendement haalt.
 
 1. Dubbel rendement
Als je uw tweede woonst verhuurt haal je huurinkomsten uit deze vastgoedinvestering.  Wanneer u een huurder heeft voor uw pand dient u enkel maar het pand te onderhouden om deze inkomsten te behouden.  Dit kan u zelf doen maar u kan ook iemand inhuren voor dat onderhoud.
 
 1. Geen belastingen op huurinkomsten
Wanneer u uw woonst wenst te verhuren voor privé gebruik, betaald u enkel uw jaarlijkse belasting op het kadastraal inkomen (KI) van uw onroerend goed.
Wanneer de huurder uw vastgoed beroepsmatig gebruikt, wordt u wel belast op de werkelijke huuropbrengsten.

Wilt u uw woning verkopen? Vraag hier uw GRATIS schatting aan!


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen
** Eén van deze velden is verplicht in te vullen